"Asa cum ne-au promis, ne cheama in aceasta dupa-amiaza, pentru a ne prezenta proiectul final si pentru a vedea ce modificari au mai fost facute proiectului prezentat initial. Nu cred ca intalnirea de astazi va schimba in vreun fel intentia noastra de a declansa greva generala pe 31 mai”, a spus Petcu.

Liderii celor cinci confederatii sindicale s-au intalnit in aceasta dupa-amiaza, pentru a stabili data declansarii grevei generale, majoritatea sindicalistilor sustinand ziua de 31 mai.

"Inca nu am luat decizia finala, pentru ca mai primim raspunsuri din tara, dar mai mult ca sigur ca 31 mai va fi. Primim, de asemenea, si semnaturi de la angajatii din sectorul economic, care vor sa declanseze si ei greva generala in aceeasi zi”, a explicat liderul CNSLR Fratia.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, de asemenea, pentru incont.ro, ca pe langa bugetari, si-au manifestat intentia de a intra in greva pe 31 mai si angajati din servicii, metalurgie sau industria chimica.

"Nemultumirile sindicalistilor nu sunt legate doar de scaderea salariilor la stat si a pensiilor. Salariatii au si revendicari care tin de modificarea Codului Muncii, de conditiile de munca sau de nerespectarea contractelor colective de munca”, a spus Hossu.

Si angajatii regiilor si companiilor de stat ameninta cu greva in 31 mai, daca Guvernul va taia salariile cu 25% si in aceste institutii.

Hossu sustine ca pe 31 mai vor fi in greva mai mult de 1,3 milioane de romani, cati sunt angajati in sectorul de stat.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!