Liderii sindicali de la RATB spun ca asteapta mai intai sa vada cum va arata ordonanta de taiere a salariilor, iar daca reducerile de salarii se vor aplica si in companiile de stat, din 31 mai autobuzele, troleibuzele si tramvaiele din Bucuresti nu vor mai circula pe perioada nedeterminata.

Transpostul in comun din Capitala va fi oricum perturbat pe 31 mai, cand angajatii Regiei vor fi in greva de o zi, in spirit de solidaritate cu ceilalti bugetari aflati in greva.

Nici Metrorex nu a luat o decizie ferma in ceea ce priveste intreruperea lucrului pe 31 mai, dar exista toate sansele ca nici metroul sa nu circule in ultima zi a lunii.

Dealtfel, secretarul general al sindicatului de la Tarom, Aurel Curdov, declara, ieri, pentru incont.ro, ca Metrorex, RATB, Tarom si CFR ar putea declansa un protest comun pe 31 mai, blocand astfel atat transportul in Bucuresti, cat si traficul feroviar si aerian.

 “Daca Guvernul decide sa taie salariile cu 25% in companii si sa modifice Codul Muncii, cu siguranta ca vom intrerupe lucrul. Am discutat si cu ceilalti lideri de sindicat si este posibila o actiune comuna pe 31 mai”, spunea, ieri, Aurel Curdov.

Sindicatele de la CFR au anuntat deja ca vor opri trenurile pe 31 mai. Profesorii si functionarii publici vor fi si ei in greva in aceeasi zi.