Protestul de maine, care va avea loc intre 10.30 si 12.30, face parte din seria de actiuni anuntate de Cartel Alfa, care a inceput de luni sa picheteze prefecturile din tara.

Solicitarile sindicalistilor sunt legate de scaderea salariilor bugetarilor dupa aplicarea legii salarizarii, dar si legea pensiilor.

Ei sunt nemultumiti si de cresterea varstei de pensionare pentru femei la 65 de ani si de schimbarea modalitatii de indexare a punctului de pensie, prin majorarea cu rata inflatiei.

Sindicalistii mai cer si majorarea salariului minim la 705 lei, cat este coeficientul minim din legea salarizarii.
Patronatele, in schimb, sustin ca nu ar putea sa creasca salariul minim la mai mult de 650 de lei si asta de la jumatatea anului.

La protestele organizate astazi in Satu Mare, Dambovita, Galati si Miercurea Ciuc, au participat peste 600 de sindicalisti afiliati la Cartel Alfa.

Astazi au decis si pensionarii sa iasa in strada, ei urmand sa picheteze Guvernul si prefecturile in 26 martie. Nemultumirile acestora sunt legate de faptul ca punctul de pensie nu reprezinta 45% din salariul mediu, de noua lege a pensiilor, de coplata in sanantate si de reducerea numarului de tichete de tratament.

Sindicalistii de la Metrorex ameninta, de asemenea, ca saptamana viitoare vor bloca circulatia metroului.