Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net se inregistreaza in intermedieri financiare (3.948 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (866 lei).

Cele mai mari cresteri, de 9-11%, au fost inregistrate in telecomunicatii si industria farmaceutica.

Cresteri intre 6% si 8% au fost raportate pentru productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), extractia petrolului brut si a gazelor naturale.

La polul opus, o scadere de 14,3% a salariului mediu net s-a inregistrat in activitati auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii).

Topul celor mai mari salarii din Bucuresti. Cum ti se pare un castig de 400.000 de euro anual?

In sectorul bugetar castigul salarial mediu net a avansat cu 1,3% fata de luna mai in sanatate si asistenta sociala, ca urmare a platii sumelor restante sau a disponibilizarii personalului cu castiguri salariale mici din aceste unitati.

In administratia publica salariului mediu net a urcat cu 0,4%.

In schimb, in invatamant castigul salarial a coborat cu 1,7%, ca urmare a incetarii platii cu ora a personalului didactic sau a incheierii contractelor personalului suplinitor.

Fata de luna iulie 2010, luna in care s-a aplicat diminuarea cu 25% a cuantumului brut al salariilor de baza, castigul salarial mediu net din luna iunie 2011 a crescut in sectorul bugetar cu 16% in sanatate si asistenta sociala, cu 14,6% in invatamant, respectiv cu 10,1% in administratia publica.

Citeste si:

Statul a rupt o parte din contractul cu Bechtel. Pretul unui kilometru din Autostrada Transilvania a scazut la jumatate

Banii si femeile, tentatiile sefilor de companii. Cele mai rasunatoare scandaluri cu directori generali celebri FOTO

Banii nu aduc fericirea, dar cumpara antidepresive. Tarile cele mai bogate au si cei mai deprimati locuitori