Noul presedinte al Senatului, Vasile Blaga, a multumit pentru votul primit pentru functie, mentionand ca este convins ca aceasta Camera va recupera intarzierile existente si precizand ca ii multumeste fostului presedinte Mircea Geoana pentru activitatea in fruntea institutiei.

El a spus, in plen, ca va face tot posibilul pentru ca Senatul sa functioneze potrivit Constitutiei, Regulamentului si Statului senatorilor. "Sunt convins ca vom reusi sa recuperam intarzierile din procesul legislativ", a spus Blaga.

El a mentionat ca ii multumeste lui Mircea Geoana pentru ce a facut in fruntea Senatului, precizand ca prefera sa se uite doar la partile pozitive din activitatea predecesorilor sai.

Senatorul PSD Titus Corlatean, pe de alta parte, a declarat ca grupul sau va ataca la Curtea Constitutionala decizia prin care Vasile Blaga a fost numit in fruntea Senatului.

"Grupul va ataca la Curtea Constitutionala aceasta decizie care incalca practic dreptul PSD de a desemna o persoana la conducerea Senatului", a spus Corlatean.

El a adaugat insa ca il felicita pe Vasile Blaga, daca CC va respinge aceasta cerere. "Il felicit si ii urez succes in interesul Senatului si pentru imaginea acestuia", a spus Corlatean.

Potrivit rezultatului oficial al votului pentru alegerea noului presedinte al Senatului, 134 de senatori, din totalul de 137, si-au exprimat optiunea.

Din cele 134 de voturi, au fost 132 valabil exprimate, doua voturi fiind nule.

Vasile Blaga, candidatul PDL, sustinut de partidele din coalitia de guvernare, a obtinut 69 de voturi "pentru" si 63 "impotriva".

Pentru Titus Corlatean, candidatul PSD, sustinut de partidele din opozitie, au fost exprimate 63 de voturi "pentru" si 69 "impotriva".

Blaga a intrunit votul majoritatii senatorilor prezenti, fiind declarat presedinte al Senatului.