Artizan al "Revolutiei de catifea" anticomuniste din 1989 si presedinte al Cehoslovaciei , apoi al Cehiei din 1989 pana in 2003, acesta a murit in somn, potrivit declaratiilor purtatoarei sale de cuvant, Sabina Tancevova.

Havel, a carui viata publica a fost afectata de mai multe probleme de sanatate, a fost spitalizat pentru scurt timp la 8 martie din cauza unei inflamatii a cailor respiratorii. O pneumonie tratata in mod necorespunzator in inchisoare, la inceputul anilor '80, si un cancer pulmonar i-au creat numeroase probleme de sanatate fostului sef de stat.

Vaclav Havel, fost fumator inrait, a fost operat in decembrie 1996 de cancer la plamanul drept. In afara de o bronsita cronica, el avea frecvente probleme cardiace.

In 1998, a fost in pericol de moarte de doua ori: in aprilie, cand a fost supus in ultima instanta unei interventii chirurgicale in Austria in urma unei perforari a intestinului, apoi in august, din cauza unei crize cardiace.

In ianuarie 2009 el a petrecut doua saptamani la terapie intensiva la Praga pentru o inflamatie pulmonara, in timp ce in mai 2010 a fost spitalizat in Statele Unite din cauza unor probleme cardiace.

Citeste si:

Chiliman vrea sa modernizeze sediul Primariei Sectorului 1. Lucrarile se ridica la 9,7 milioane de lei

Europa se indreapta, din nou, spre recesiune. Germania si Franta, singurele economii care tin zona euro pe linia de plutire VIDEO