"In cazul in care forurile superioare ale PSD vor decide exluderea lui Mircea Geoana din partid, scaunul de presedinte al Senatului este automat liber. In acest caz, pierzandu-si calitatea de membru, scaunul de presedinte devine liber si vor fi facute propuneri", a spus senatorul Uniunii.

Liderul grupului UDMR din Senat a subliniat ca PSD va putea, potrivit Regulamentului, sa faca propuneri de candidati pentru presedintia Senatului, dar "nu este automat a PSD acesta functie".

Fekete Andras Levente a afirmat ca in cadrul organizatiei din care face parte nu s-a luat inca o decizie privind oportunitatea nominalizarii de catre grupul UDMR de la Senat a unui candidat care sa ocupe scaunul de presedinte al acestei Camere si ca exista in Uniune opinii si pentru si contra acestei variante.

Deranjati de unele actiuni ale lui Mircea Geoana, social-democratii i-au cerut, in urma cu cateva zile, sa lase libera singura functia pe care o mai avea din partea formatiunii si sa se multumeasca cu sefia unei comisii. PSD l-a propus pe Titus Corlatean pentru preluarea sefiei Senatului.

Mircea Geoana a declarat, la iesirea din sediul PSD, unde venise la sedinta Comisiei de integritate a partidului, ca este consternat de modul in care Comisia a luat decizia in cazul sau, mentionand ca regreta situatia si face apel la calm.

Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD a fost sesizata de catre presedintele PSD, Victor Ponta. El a reclamat posibile incalcari ale Statutului de catre Mircea Geoana, dupa ce BPN decisese inlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar el a respins hotararea.

Comisia este formata din noua membri alesi direct de Congres, la lucrari participand si cate un reprezentant al fiecarei filiale judetene. Presedintele comisiei este senatorul Dan Sova.