Prefectul de Hunedoara, Dezsi Attila, ar putea fi propus de UDMR pentru sefia Secretariatului General al Guvernului, dupa ce Uniunea a anuntat ca va prelua conducerea SGG si il va sustine pe Vasile Blaga la presedintia Senatului, au declarat surse din coalitie.

"Doua concluzii: coalitia va avea un singur candidat pentru presedintia Senatului; coalitia va avea presedintele Senatului", a declarat presedintele PDL, Emil Boc, la sosirea la sediul partidului, unde are loc sedinta BPN. 

La randul sau, vicepresedintele Elena Udrea a precizat ca pana acum in partid s-a discutat despre Vasile Blaga si Radu Berceanu ca posibili candidati la sefia Senatului si ca BPN urmeaza sa decida asupra unui nume. 

PDL a decis sa il propuna pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al Senatului si va merge luni cu aceasta varianta in coalitie, a declarat, duminica seara, prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde.

Liderii coalitiei de guvernare s-au certat, in sedinta de luni dimineata, pe tema candidaturii la sefia Senatului, au declarat, pentru Mediafax, surse democrat-liberale. Acestea au relatat ca Uniunea ar fi cerut conducerea a inca unui minister pentru a renunta la candidatura la Senat