"Noi vrem ca viitoarea ordonanta care ne amputeaza salariile sa nu se intample", a mai spus Isvoranu.

De asemenea, de miercuri nimeni nu mai trece notele elevilor in catalog si nu mai participa la evaluarile nationale, iar pe 19 mai dascalii vor merge la mitingul din Piata Victoriei, a declarat liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea.

Profesorii sindicalisti spun ca guvernantii sunt principalii vinovati pentru situatia dezastruoasa in care se afla invatamantul romanesc, deoarece, pana acum, banii s-au cheltuit "pe clientela politica."

Marti, profesorii au pichetat Palatul Parlamentului. Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Pop, declara luni ca aproximativ 200 de cadre didactice vor picheta zilnic, in 11, 12, 13, 18, 19 si 20 mai, cate doua ore, sediul Parlamentului.

"In invatamant am facut deja reduceri de posturi. Reducerea cu 25% a salariilor ar insemna o scadere a calitatii in educatie, deoarece la noi salariile sunt facute pe finantarea per elev ", a precizat Pop.

De altfel, si sindicalistii afiliati la Cartel Alfa au decis sa picheteze, incepand de miercuri, Presedintia si Guvernul, urmand ca in 19 mai sa organizeze un miting in Capitala, la care vor participa 40.000 de persoane.

In cazul in care Executivul mentine masurile de austeritate pe care le-a anuntat, sindicalistii vor recurge la proteste ca in Grecia sau “de genul Piata Universitatii”, adica vor bloca Piata Victoriei zi si noapte, ca in primii ani de dupa Revolutie.