CNSLR Fratia, Cartel Alfa, Blocul National Sindical, Federatia Meridian si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania au stabilit un calendar comun de proteste, care vor incepe de maine.

Astfel, de joi pana marti, sindicatele vor picheta sediile Administratiei Prezidentiale si Guvernului, urmand ca miercurea viitoare sa organizeze un miting in Piata Victoriei. Liderii sindicali asteapta la manifestare peste 40.000 de participanti.

Principalele nemultumiri ale sindicatelor sunt legate de planul de masuri anuntat de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

De altfel, sindicatele au termen pana vineri sa gaseasca solutii alternative de reducere a cheltuielilor, altele decat taierea salariilor si a pensiilor, cu care nu sunt de acord.

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca memorandumul cu FMI ar putea fi renegociat si a cerut premierului sa nu semneze scrisoarea de intentie pana cand aceasta nu va fi validata si de Consiliul Economic si Social.

Protestele in Bucuresti au inceput de ieri, cand profesorii si agricultorii au pichetat Palatul Parlamentului si Palatul Victoria.

Astazi, sute de pensionari se afla in strada, in Bucuresti, Galati si Iasi protestatarii avand altercatii cu jandarmii.

Vezi mai jos calendarul actiunilor de protest:

13-18 mai - pichete zilnice in fata Palatului Victoria (intre orele 10.00 si 12.00) si la Palatul Cotroceni (intre orele 9.30 si 11.30)

19 mai - miting in Piata Victoriei, la care vor participa 40.000 de persoane (intre orele 10.00 si 14.00)