Presedintele Aliantei Europensionarilor din Galati, Cristea Toader, a declarat, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, ca Seitan le-a spus ca nu vor scadea pensiile sub 1.000 de lei.

Totodata, ministrul le-a promis sindicalistilor ca in lunile iulie si august vor beneficia de bilete pentru bazele de tratament din tara.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari privind respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45% din salariul mediu brut", a spus liderul Toader Cristea, citat de Mediafax.

Lucrurile s-au schimbat insa dupa discutiile de la Parlament, pe care reprezentantii partidului de guvernamant le-au avut cu presedintele Traian Basescu.

Intrebat daca se ia in calcul ca pensiile care nu depasesc 1.000 de lei sa nu fie modificate, Sebastian Vladescu a raspuns: "Nu se modifica in acest sens, pentru ca trebuie modificat punctul de pensie. Nu se poate acorda o scadere diferentiata".

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, de asemenea, ca nu s-a pus niciun moment in discutie posibilitatea de a nu reduce cu 15% pensiile mai mici de 1.000 de lei. Seitan a explicat, totodata, ca nu a promis pensionarilor din Galati ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15 %, ci le-a spus doar ca solicitarile lor vor fi discutate inainte de aprobarea proiectului de lege in Guvern.

Alianta Europensionarilor a luat parte, in 12 mai, la Galati, la o manifestatie in timpul careia protestatarii au blocat o strada si au fortat intrarea in Prefectura Galati.

In aceeasi zi, pensionarii au iesit in strada in toata tara, cele mai violente proteste avand loc in Bucuresti, unde protestatarii au rupt cordonul fortelor de ordine si au fortat intrarea in Palatul Cotroceni.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!