Comisia studiaza impactul imigrantilor polonezi pentru a putea gestiona mai bine deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, probabil in 2012.

Olanda a prelungit recent restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari si intentioneaza sa expulzeze orice persoana care provine din cele doua tari daca nu are serviciu de mai mult de trei luni.

Frank van Gool, de la agentia de recrutare Otto Workforce, specializata in muncitori din centrul si estul Europei, a declarat in fata comisiei ca olandezii nu trebuie sa se mai gandeasca la Olanda ca la un paradis.

"Salariile sunt mai mari in Scandinavia, in Germania sau Austria sunt mai aproape de casa, iar declaratiile critice despre forta de munca imigranta in Olanda au determinat multe persoane sa creada ca nu sunt binevenite aici", a declarat Van Gool.

Angajatorii olandezi vor muncitori romani. Autoritatile spun NU! VIDEO

Romanii fara loc de munca ar putea fi nevoiti sa paraseasca Olanda

Rob Slagmolen, din cadrul organizatiei angajatorilor VNO-NCW, a cerut Olandei sa isi deschida totusi piata muncii in 2012. "Asigurati-va ca muncitorii imigranti isi pot gasi calea aici", a declarat el.