Inca de la prima ora a diminetii, aeroporturile din Bucuresti devin mai aglomerate chiar decat Gara de Nord. Prin comparatie, daca vreti, decoleaza mai multe avioane decat pleaca trenuri din statie.

Dupa un an greu de criza, aviatia se urneste iar. La mansa aeronavelor romanesti sunt acum sute de piloti spanioli, germani sau polonezi, ramasi pe drumuri din cauza crizei.

Ei muncesc in companii aeriene romanesti pentru lefuri de mii de euro, dintr-un motiv simplu. Urmasii lui Vlaicu sunt tot mai putini, pentru ca au cam iesit la pensie, iar din urma nu vine inca noua generatie.

Cea mai recenta achizitie a unei comanii de la noi a fost chiar o surpriza pentru toata lumea. Pilotul este o legenda vie, cu peste 20.000 de ore de zbor.

Scolile romanesti de aviatie pur si simplu nu fac fata nevoilor industriei. Conform estimarilor, ne lipseste exact o generatie de zece ani.

Mai grav este ca pilotii experimentati se pregatesc de pensie. Numai de la compania nationala au plecat 48 in ultimul an, iar Tarom nu a reusit inca sa ii inlocuiasca.