Potrivit unui document guvernamental, citat de Mediafax, cele doua tipuri de alocatii pentru care se va micsora plafonul de acordare sunt alocatia complementara si cea de sustinere pentru familiile monoparentale.

Sursa citata releva totodata ca Ministerul Muncii a elaborat un proiect de lege privind instituirea alocatiei pentru sustinerea familiei, care prevede diferentierea acordarii alocatiilor familiale in functie de veniturile familiilor si numarul de copii din familie.

Guvernul intentioneaza, totodata, sa infiinteze o noua structura, "Observatorul Social National", care sa gestioneze o baza de date cu indicatorii sociali si sa publice anual un raport privind situatia sociala a Romaniei.

In prezent, alocatia complementara are valori cuprinse intre 50 si 70 de lei, care variaza in functie de numarul copiilor. Totodata, familiilor monoparentale statul da alocatii cuprinse intre 70 si 90 de lei, tot in functie de numarul de copii.

Plafonul de venituri pe familie pana la care se acorda alocatiile este salariul minim net.

Potrivit documentului citat de Mediafax, Guvernul vrea sa reduca cheltuielile din asistenta sociala cu 351,29 de milioane de lei prin reduceri de personal din domenii precum protectia copilului, a persoanelor cu handicap sau a persoanelor varstnice.

Astfel, din domeniul protectiei drepturilor copilului ar urma sa fie desfiintate peste 1.000 de posturi, iar din domeniul protectiei drepturilor persoanelor adulte cu handicap este prevazuta o reducere de personal de 14%, respectiv 1.891 de posturi.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!