Presedintele a spus ca, uitandu-se pe statistici, nu a prea vazut disponibilizarile anuntate in sistemul bugetar. Basescu a mentionat ca se va mai uita pe statistici si ca inca asteapta ca Executivul sa faca ce s-a angajat legat de reducerea aparatului de stat.

"Nu am vazut disponibilizari in sectorul bugetar, m-am uitat pe statistici", a spus Basescu.

Ministrii au primit insa un nou termen in care trebuie sa prezinte propuneri clare de restructurare a institutiilor coordonate, de maximum trei saptamani, interval in care Guvernul va astepta si avizul FMI asupra standardelor de cost in administratie, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

"Discutiile la nivelul Guvernului privind restructurarea sectorului public pornesc de la legea de anul trecut privind reorganizarea agentiilor guvernamentale, fiecare ministru prezentand modul in care a gestionat si aplicat acest proces. Intr-un interval maxim de trei saptamani, fiecare ministru trebuie sa prezinte propuneri clare de acte normative pentru reorganizarea sectorului coordonat, pe baza acestei legi. In acelasi timp, este asteptat si avizul Fondului Monetar International asupra standardelor de cost in administratie", au aratat sursele.

Pe de alta parte, ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, ieri, ca salariile de baza ale lucratorilor din administratia locala si cele ale cadrelor didactice vor creste, dupa ce Guvernul va analiza fondul de salarii pe care il are la dispozitie in prezent, precizand ca nu vor fi cresteri mari.

Reprezentantii Guvernului au anuntat, la inceputul anului, ca este posibil ca, in 2010, aproximativ 100.000 de bugetari sa-si piarda locurile de munca. Ulterior aceastia au spus ca nu s-a stabilit un numar de bugetari care vor pleca acasa, concedierile urmand sa se faca in functie de bugetele alocate fiecarei institutii in parte.