Domnul deputat Marius Rogin, de la PDL, vrea sa ne faca fericiti, asa ca s-a gandit ca nu ar strica sa fim liberi atunci cand implinim o anumita varsta.

Singurii "napastuiti" vor fi cei carora le pica ziua de nastere in week-end sau in 29 februarie. Oricum, cetatenii apreciaza gestul. Patronii nu sunt de aceeasi parere, insa.

"Sa-i dea zi libera ca-i eclipsa de Luna, sa-i dea zi libera ca a obosit si nu poate sa vina la serviciu. Deci putem in mod hilar sa imaginam tot felul de motivatii pentru care sa dam o zi libera in speranta ca vom fi apreciati", spune Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Nici colegilor de partid ai domnului nu le surade ideea. "Nu e o initiativa buna pentru ca si asa suntem printre tarile care au cele mai multe zile libere”, spune Sulfina Barbu, fost ministru al Muncii.

Daca ne vom bucura sau nu de inca o zi libera vor decide senatorii. Nu se stie insa cand.

In prezent, Codul Muncii prevede urmatoarele zile libere: 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun.