Seful statului era in ochii majoritatii acestora singurul care ii mai putea ajuta in razboiul cu bancile. Numai ca sperantele s-au dovedit desarte!

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat, marti, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Basescu a facut aceasta miscare in contextul in care, tot marti, Curtea Constitutionala respinsese sesizarea PNL de neconstitutionalitate a Legii de aprobare a OUG 50.

Traian Basescu parea la inceput ca ia partea clientilor in conflictul cu bancile si chiar declara la ProTV ca va promulga legea in formula propusa de Guvern.

Ulterior, la presiunea FMI care a anuntat ca nu va aproba urmatoarea transa daca Guvernul aplica OUG 50 la creditele in derulare, Puterea a dat inapoi!
Cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat marti ca este constitutionala Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind ordonanta creditelor populatiei, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat miercuri de Comisia de Buget, Finante si Banci.

Comisia de Buget-Finante a elaborat un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociaza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului.