Chelaru a precizat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pentru proiectul de Lege privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice si asupra proiectului de Lege-Cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

El a precizat ca potrivit deciziei conducerii celor doua Camere termenul de depunere de amendamente la cele doua proiecte de lege este data de 10 decembrie.

Proiectul legii salarizarii unitare, pentru care Guvernul vrea sa isi asume raspunderea, a ajuns, joi, la Parlament.
Guvernul a aprobat, miercuri, Legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovata prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anuntat ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata.

Coalitia a decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe legea salarizarii, deoarece aceasta este necesara pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011.