Platile companiilor britanice catre actionari au crescut pe ansamblul anului pentru prima data din 2008, cu o evolutie pozitiva a dividendelor in toate cele patru trimestre. Comparativ cu 2010, valoarea totala a dividendelor platite a urcat cu 19%, potrivit companiei Capita Registrars, care citeaza date ale Exchange Data International.

BP, al doilea mare producator de petrol din Europa, a platit 3,6 miliarde de lire sterline in 2011, cu 1,8 miliarde de lire sterline mai mult ca in 2010. Grupul a suspendat platile in 2010, dupa ce un accident la platforma petroliera din Golful Mexic a condus la cea mai grava scurgere acidentala de petrol din lume.

"Dividendele record ofera investitorilor un motiv de incredere in contextul crizei din zona euro si a stagnarii recuperarii economice in Marea Britanie. Majorarea dividendelor inseamna ca randamentul actiunilor arata deosebit de atractiv in prezent, chiar daca exista riscuri pentru astfel de investitii", a declarat directorul general al Capita Registrars, Charles Cryer.

Royal Dutch Shell si-a mentinut pozitia de cel mai important platitor de dividende, distribuind actionarilor 6,7 miliarde de lire sterline, o zecime din suma totala de 68 miliarde de lire sterline.

Citeste si:

Epava navei Concordia atrage un turism macabru pe insula Giglio: "Cautam hotelul in care s-a ascuns capitanul dupa naufragiu"