Cristina Fernandez de Kirchner sufera de un cancer la tiroida, fara metastaze insa. Oficialul urmeaza sa fie operata pe 4 ianuarie, a anuntat Alfredo Scoccimarro, purtatorul de cuvant al presedintiei, citat de AFP.

"Pe 22 decembrie, in cursul unei examinari de rutina, a fost descoperit un carcinom papilar la nivelul lobului drept al glandei tiroide", a declarat Scoccimarro. "Nu sunt metastaze", a adaugat el.

"O interventie chirurgicala este prevazuta pe 4 ianuarie", a anuntat purtatorul de cuvant. "Boala este localizata. Astazi au fost realizate analize specifice si s-a constatat ca ganglionii limfatici nu sunt atinsi", a continuat acesta.

Kirchner, in varsta de 58 de ani, "urmeaza sa fie spitalizata 72 de ore, dupa care urmeaza o convalescenta de 20 de zile", a adaugat purtatorul de cuvant. Ea va fi inlocuita la sefia statului, in perioada respectiva, de vicepresedintele Amadou Boudou, care a fost instalat in aceasta functie recent.

Purtand in continuare doliu, la peste un an de la moartea sotului si predecesorului sau Nestor Kirchner (2003-2007), afectata de o criza cardiaca, Cristina Fernandez de Kirchner fost realeasa pentru un al doilea mandat pe 23 octombrie, cu peste 54% din voturi. Ea a depus juramantul pe 10 decembrie, in fata Congresului.

Citeste si:

Cercetare prin unde cerebrale. Cum vor specialistii de marketing sa ghiceasca gandurile clientilor

Miscarea gresita care l-a dus la faliment. Primul miliardar din lume care si-a pierdut toata averea din cauza crizei