"Peste doua treimi din text sunt doar atacuri populiste si reprezinta afirmatii demagogice, rasuflate si populiste. Asta demonstreaza ca nu va pasa de oamenii muncii. Motiunea este o simpla declaratie demagogica si populista", a spus Boc, in plenul Parlamentului.

El a aratat ca motiunea opozitiei poate fi definita prin versurile poeziei "Criticilor mei" a lui Mihai Eminescu: "E usor a scrie versuri/Cand nimic nu ai a spune/Insirand cuvinte goale/Ce din coada au sa sune".

Boc i-a acuzat, totodata, pe parlamentarii Opozitiei ca au plagiat proiectul Codului Muncii asumat de Guvern in varianta proprie de act normativ, prin copierea a 76 de prevederi care, paradoxal, sunt criticate chiar in motiunea de cenzura depusa la adresa Executivului.

"Cum se numeste asta, fratilor ? Plagiat", a spus Boc.

Premierul a recomandat senatorului PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, sa sustina in fata colegilor din USL o prelegere privind definitia plagiatului.

Parlamentarii dezbat si voteaza in aceasta dupa amiaza motiune de cenzura depusa de Opozitie dupa ce Executivul si-a angajat, saptamana trecuta raspunderea pe noul Cod al Muncii.

Vezi AICI ce se intampla in cazul in care Guvernul pica in urma votului de astazi