"Concedierea colectiva a fost amanata din 5-6 aprilie pentru 15 aprilie. Vom incepe de miercuri negocierile cu CNADNR pentru incheierea unui acord privind continuarea lucrarilor, asa cum s-a convenit, iar o decizie privind numarul persoanelor care vor fi disponibilizare va fi luata in perioada 15-30 aprilie", a declarat directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, citat de Mediafax.

Nicolae Fenesan, secretarul executiv al Federatiei Generale a Sindicatului "Familia", a declarat, la randul sau, ca a primit semnale privind intentia companiei americane de a disponibiliza, incepand cu 15 aprilie, un numar de 1.450 de angajati.

Acesta a acuzat compania Bechtel de "sfidare", in conditiile in care continua procedura de concediere colectiva, desi aceasta a fost declarata ilegala de ITM Cluj.

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a declansat, in 11 martie, un control la compania americana Bechtel, pentru a verifica daca s-au respectat prevederile legale privind derularea procedurii de concediere colectiva.

Potrivit raportului ITM intocmit in urma finalizarii controlului la Bechtel, compania nu a respectat procedura impusa de lege in ceea ce priveste initierea concedierii colective a circa 1.900 de angajati, aceasta continand vicii care pot atrage anularea ei de catre instantele de judecata.