Bancile americane continua seria restructurarilor. Bank of America concediaza 40.000 de angajati
Conducerea Bank of America (BofA), cea mai mare banca americana, au discutat concedierea a aproximativ 40.000 din cei 280.000 de angajati in primul val al unui program de restructurare, potrivit unor surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal (WSJ).
Numarul angajatilor care urmeaza sa fie dati afara nu este final si ar putea fi modificat. Restructurarea are ca scop scaderea personalului bancii intr-o perioada de cativa ani, scrie WSJ, citat de Reuters.
Reprezentantii BofA nu au putut fi contactati de Reuters pentru comentarii, in afara programului de lucru.
WSJ noteaza ca directorii executivi al BofA s-au reunit joi in Charlotte, North Carolina, la sediul bancii, urmand sa se intalneasca din noua astazi pentru a lua o decizie finala. Conducerea bancii lucreaza de cinci luni la planul de restructurare.
Investitorii cer bancii sa ia masuri de imbunatatire a performantelor, dupa ce a inregistrat pierderi in patru din ultimele sase trimestre, iar actiunile companiei au scazut cu aproape 50% de la inceputul anului.
Cea mai mare campanie de disponibilizari de la BofA a avut loc in 2008, cand compania a anuntat scaderea numarului angajatilor cu 30.000-35.000 intr-o perioada de trei ani. Decizia de atunci a fost determinata de criza financiara globala, franarea economiei si preluarea iminenta a Merill Lynch.
Ziarul local Charlotte Observer a scris recent ca directorii BofA discuta planuri de concediere a 25.000-30.000 de angajati in urmatorii cativa ani.
Directorul general al BofA, Brian Moynihan, a anuntat pe 18 august ca banca intentioneaza sa dea afara 3.500 de angajati.
Grupul a anuntat marti o reorganizare profunda a conducerii, care include plecarea directorului diviziei de consumer banking Joe Price si a sefei operatiunilor de wealth management Sallie Krawcheck.
Marile banci din tarile dezvoltate au anuntat in acest an concedieri masive, din cauza reglementarilor mai stricte impuse in sectorul financiar si impactului crizei datoriilor de stat din Europa si pesimismului privind perspectivele economice globale asupra veniturilor din trading si investment banking.
Bancile americane si europene au anuntat sau pregatesc planuri de concedieri care vizeaza un total de peste 70.000 de angajati, o parte dintre ele urmand sa fie derulate pe perioade de trei-patru ani.
Citeste si:
Pe acelasi subiect: