"In toate cele peste 1.400 de centre de examinare subiectele au fost transmise si receptionate", a declarat ministrul Educatiei, citat de Mediafax.

Luni este cea mai grea proba a bacalaureatului, la proba de competente lingvistice intr-o limba straina, urmand sa se prezinte toti cei peste 200.000 de candidati, de aceea miza pentru ca greva din invatamant sa fie in aceasta zi a fost foarte mare.

Sindicatele din invatamant, pe de alta parte, sustin ca peste 300.000 de dascali sunt in greva generala astazi si acuza autoritatile ca au facut presiuni asupra profesorilor, amenintandu-i cu concedierea daca nu intra la proba de bacalaureat.

Pe de alta parte, Ministerul Educatiei a prelungit perioada de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna din cadrul examenului de bacalaureat pana pe 25 iunie, in conditiile in care sustinerea probei trebuia sa se termine pe 4 iunie.

Sindicatele spun ca vor ataca in contencios administrativ ordinal ministrului, pentru ca nu a fost discutat in consiliul de dialog social. De asemenea, liderii sindicali sustin ca Funeriu a luat aceasta decizie pentru ca bacalaureatul nu se desfasoara in conditii normale, asa cum a declarat anterior.