Potrivit liderului Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom, Mircea Scantei, decizia a fost luata in conditiile in care este nevoie de un mesaj unitar din partea sindicatelor.

"Din punctul nostru de vedere, cel mai periculos lucru care se poate intampla in acest moment este scindarea sindicatelor. Tocmai de aceea s-a luat decizia sa ne solidarizam cu structurile care reprezinta bugetarii. Acest lucru inseamna, in primul rand, ca vom lua parte, in semn de solidaritate, la protestele pe care le vor organiza bugetarii. In cel de-al doilea rand, in 31 mai cei pe care ii reprezentam vor intra in greva japoneza", a spus Mircea Scantei, citat de Mediafax.

Taximetristii independenti au anuntat, de asemenea, ca vor fi in greva japneza luni.

Confederatiile sindicale sustin ca peste 400.000 de functionari publici si cadre didactice vor fi in greva generala, incepand de luni, 31 mai, numarul de protestatari urmand sa ajunga la un milion, impreuna cu salariatii din sanatate, penitenciare sau transposturi.

Metrorex si RATB au anuntat, astazi, ca pe 1 iunie vor bloca transportul in copmun in Capitala, urmand ca sindicatele de la CFR sa decida luni cand vor opri trenurile.

Sindicalistii din companiile si regiile de stat spun ca, desi legea de reducere a salariilor cu 25% din sistemul bugetar nu se aplica si in institutiile lor, mai devreme sau mai tarziu Guvernul le va taia si lor salariile.