Tinutele estivale vor fi promovate de primarul capitalei sud-coreene, Park Won-Soon, in cadrul unei prezentari de moda organizate marti in cadrul campaniei "Super Cool Biz". 

Este al patrulea an consecutiv cand autoritatile incearca sa convinga functionarii sa renunte la sacou si cravata atunci cand nu au intalniri profesionale cu persoane din exteriorul administratiei.  Dar este pentru prima data cand functionarilor li se cere sa vina in pantaloni scurti. 

"Unii angajati de o anumita varsta nu sunt obisnuiti cu tinute lejere deoarece acestea au fost interzise multa vreme. Dar noi credem ca pana la urma campania va fi acceptata de multi", a declarat pentru AFP un responsabil de aceasta operatiune. 

In timpul verii, temperatura ambianta in cladirile publice nu trebuie sa coboare sub 28 de grade Celsius, o restrictie redusa la 26 de grade Celsius in firmele private, magazine si restaurante.  In timpul iernii, ca si in cursul verii, Coreea de Sud se confrunta cu importante penurii de electriciate ca urmare a numerosilor ani de investitii mici si tarife subventionate care au facut consumatorii iresponsabili, potrivit expertilor.

Sursa: Mediafax