Ministrul Muncii, Ioan Botis, a precizat, la finalul sedintei de aseara a Guvernului, ca legea cadru a salarizarii unitare va fi completata in fiecare an de cate o lege de aplicare si a sustinut ca se vor inregistra cresteri salariale importante inclusiv in sanatate si educatie.

"Vom recupera in mod constant in urmatorii ani, cand vor creste salariile in masura in care economia ne va permite, dar ceea ce am statuat noi prin legea cadru duce la o crestere totala salariala in jur de peste 43%", a spus Botis.

El a adaugat ca, in 2011, va fi realizat primul pas de aplicare al legii salarizarii unitare, iar tot personalul bugetar va fi reincadrat.

"Incepand cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reincadrat. In aceste conditii, cresterile salariale vor exista si vor fi tratate egal functiile pe acelasi palier din minister. Cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reincadrat pe functii, acolo unde exista discrepante intre ministere. In acest fel, cei care au un tip de munca in ministere diferite vor fi reincadrati in acelasi mod", a mai spus ministrul Muncii.

Proiectul legii salarizarii unitare va fi aprobat de Guvern intr-o sedinta programata pentru luni si transmis la Parlament, in vederea angajarii raspunderii. Grila de salarizare se va aplica din 2012, anul viitor urmand a fi adoptata o lege separate pentru stabilirea salariilor bugetarilor.