De departe, cel mai dificil este sa sortezi incepatorii, dupa cum au recunoscut o treime dintre companiile care au participat la studiul "Bilantul pietei de resurse umane din Romania", realizat de HR Club, asociatia profesionistilor in resurse umane din Romania, in colaborare cu compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Astfel, 32,4% dintre angajatorii chestionati spun ca cel mult 10% dintre CV-urile primite de la candidatii fara experienta sunt eligibile.

Asta inseamna ca restul de 90% dintre aplicatii nu au nicio legatura cu cerintele postului. "Multi dintre incepatori sunt disperati ca nu isi gasesc de munca si trimit pur si simplu, indiferent de job, ca sa-si incerce norocul. Altii nu sunt atenti la detaliile anuntului si aplica fara nicio legatura.

Nu in ultimul rand, unii nu au maturitatea necesara", a declarat pentru Gandul Corina Diaconu, managing director la ABC Human Capital, firma de consultanta pe resurse umane. Vedeti ce greseli fac candidatii cand trimit CV-uri pe www.gandul.info.