Investitia in actiuni Christian Dior, L’Oreal, Heineken si Danone ofera investitorilor romani posibilitatea de a beneficia de profiturile celor mai solide companii internationale prezente si in Romania. Tradeville activeaza in calitate de market maker pentru emitentii pe care ii aduce la BVB, astfel incat investitorii sa beneficieze de cele mai bune conditii de lichiditate. Pentru a lua cele mai bune decizii, investitorii trebuie sa fie informati cu privire la cele mai importante evenimente din viata companiei. Astfel, Tradeville va asigura informatiile relevante cu privire la cele patru societati prin atat prin intermediul site-ului BVB in sectiunea stiri ATS, cat si prin sistemele proprii de comunicare”, spune Bogdan Barbieru, director de dezvoltare in cadrul Tradeville.

"In acest sens, compania a initiat procedurile pentru aducerea pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN-ATS administrat de Bursa de Valori Bucuresti", se arata intr-un comunicat al casei de brokeraj.

Prima etapa a procesului de admitere la tranzactionare a constat in inregistrarea actiunilor celor patru companii in sistemele RoClear si de compensare-decontare ale Depozitarului Central, astfel incat investitorii sa poata beneficia de dividendele acordate de cele patru companii.

Titlurile L'Oréal pot fi tranzactionate pe pietele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, Hamburg, NASDAQ, Hannover, bursa din Italia, Lang&Schwarz si Xetra International Market. Grupul L'Oréal este prezent in Romania prin firma L'Oréal Paris, din Bucuresti.

De asemenea, investitorii pot cumpara si vinde actiuni grupului francez Danone, cel mai mare producator de iaurt din lume, pe bursele din Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Italia, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg, Hannover, Lang&Schwarz si SIX Swiss Exchange. Grupul francez este prezent si pe piata romaneasca, prin Danone Romania, companie care detine o fabrica de produse lactate in Capitala.

Actiunile casei de moda Christian Dior sunt listate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market si TradeGate Exchange.

Titlurile Heineken, al treilea mare producator de bere din lume si cel mai mare din Europa, pot fi tranzactionate la Paris, Frankfurt, Londra, Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Munchen, NASDAQ, Xetra International Market, Hamburg Stock Exchange si Lang&Schwarz. Heineken are in Romania fabrici in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta si 1.100 de angajati.

Tradeville a adus saptamana trecuta tot pe sistemul alternativ de tranzactionare de la BVB actiunile producatorului de articole sportive si incaltaminte adidas si titlurile liderului mondial al pietei de software pentru managementul companiilor SAP.

In luna iunie, casa de brokeraj a adus pe ATS-ul BVB, actiunile companiilor germane Deutsche Telekom (DTE), Bayer (BAYN) si E.ON (EOAN), pentru care activeaza ca market maker.

Pentru tranzactionarea pe ATS nu este nevoie de acordul companiei emitente, precum in cazul unei listari pe o piata reglementata, ci doar de un accept din partea operatorului sistemului respectiv.

Citeste si:

Planeta Pandora din Avatar, o atractie de 400 milioane de dolari pentru parcurile Walt Disney

Aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata