Multi sunt cei care ofera sfaturi de reusita in investitii, insa doar o parte dintre acestia se pot lauda cu performante admirabile. Business Insider a realizat un top al celor mai bune sfaturi primite de la cei mai respectati si de succes investitori din lume.

1. John Templeton: “Cele mai periculoase cuvinte atunci cand vine vorba despre investitii sunt ‘Acum nu este momentul!’”

2. George Soros: “Daca investesti in amuzament, daca munca devine o distractie, cu siguranta nu vei face niciun ban. Adevaratele investitii sunt cele plictisitoare.”

3. Benjamin Graham: “Fereste-te de prognoze! Este absurd sa credem ca se pot face bani din prognozele de pe piete.”

4. Jack Bogle: “Daca iti este teama ca vei inregistra pierderi de 20 %, atunci nu are niciun rost sa joci pe bursa”

5. Philip Fisher: “Bursa este plina de indivizi care stiu pretul tuturor lucrurilor, dar nu stiu valoarea niciunuia.”

6. Warren Buffett: “Investitorii ar trebuie sa stie ca entuziasmul si cheltuielile sunt cei mai mari dusmani ai lor. Daca insista sa ramana pe bursa, atunci ar trebui sa incerce sa fie tematori cand ceilalti sunt lacomi, si lacomi cand ceilalti sunt tematori.”

7. Bob Farrell: “Nu urma turma! Oamenii au tendinta de a cumpara produsele de top si mai putin pe cele comune.”

8. John Neff: “Fa ceea ce este inteligent, nu ce este popular! Nu este usor sa faci bani din ceva ce nu este popular, dar numai asa poti strange o avere. Cumpara produse care nu par la prima vedere atat de bune sau nu prezinta interes pentru investitori, si vinde-le inainte ca adevarata lor valoare sa fie descoperita.”

9. Thomas Rowe Price Jr: “Cunoaste-i pe cei care intra intr-un business si afla motivele pentru care fac acest lucru! Daca vrei sa intelegi un business este important sa cunosti background-ul celor care au initiat afacerea, dar si sperantele si ambitiile celor care planuiesc viitorul business-ului.”

10. Peter Lynch: “Fa-ti temele! A investi fara a face in prealabil o cercetare este ca si cum ai juca poker fara sa te uiti la carti.”