Emil Boc a declarat, astazi, la finalul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PDL Cluj, ca a stabilit, impreuna cu parlamentarii de Cluj si cu colegii din administratia locala, graficul, astfel incat sa se asigure ca, in perioada urmatoare, cele doua investitii se vor derula, potrivit Mediafax.

"Cea mai importanta tema discutata in Biroul Permanent Judetean al PDL Cluj a fost cea a investitiilor din judet. M-am consultat cu colegii din Consiliul Judetean si din Primarie pentru cele doua investitii care urmeaza sa vina, cele ale De’Longhi si Bosch. Impreuna cu parlamentarii de Cluj si cu colegii din administratia locala am stabilit graficul, astfel incat sa ne asiguram ca in perioada urmatoare cele doua investitii sa se deruleze si sunt doi factori importanti pentru inceperea investitiilor. In primul rand, acordarea ajutoarelor de stat de la Ministerul Finantelor unde, impreuna cu parlamentarii de Cluj si prefectul judetului, o sa ne asiguram ca acest lucru se va realiza, intrucat documentatia este intr-o faza avansata", a spus Emil Boc.

Presedintele PDL Cluj a afirmat ca trebuie puse la punct si detaliile locale, "astfel incat cele doua semnale extrem de importante, de continuare a investitiilor in judet, sa fie realizate".

Executivul anunta, la inceputul lunii februarie, la finalul unei discutii intre premierul Emil Boc si conducerea companiei De’Longhi, ca Guvernul va sprijini investitia din Cluj a producatorului italian de electrocasnice, prin acordarea unui ajutor de stat. Un anunt similar a fost prezentat si pentru investitia in Cluj a grupului Bosch.

In 17 februarie, conducerea Consiliului Judetean Cluj a semnat contractul cu compania germana Bosch privind deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, aceasta fiind considerata "cea mai mare investitie privata din istoria judetului".

In 28 martie, reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, cei ai Tetarom si ai De’Longhi au semnat contractul privind derularea investitiei companiei in Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, unde va incepe productia de aparatura electrocasnica.