Unii dintre cei care au venit sa-si incerce norocul spera sa fie angajati de nemti. Aproape 2.000 de oameni s-au adunat astazi in fata vechilor cladiri.

Oamenii care odinioara aveau un venit sigur s-au intors in halele de la Jucu si plang dupa finlandezii care trei ani le-au oferit o slujba. O firma de recrutare din Cluj a venit cu oferte.

O domna care a lucrat la Nokia are acasa doi copii - o fata de 11 ani si un baiat de 17 si ar accepta orice post numai sa stie ca primeste niste bani.

Rasfoind ofertele de bucatari, ospatari sau muncitori necalificati, cei mai multi dintre fostii angajati si-au privit cu tristete locurile unde in urma cu cateva luni inca mai lucrau. In cautarea unei slujbe, acest barbat a venit sa-si intalneasca fostii colegi.

Oamenii isi spun acum speranta in viitorii investitori de la Jucu. Desi nemtii vor face propriile interviuri, o parte din datele celor veniti astazi la targul de joburi ar putea ajunge si pe masa celor la Bosch, in functie de calificare.

Potrivit negocierilor purtate cu autoritatile locale, contractul se va semna pe o perioada de 49 de ani. Investitia, in valoare de 77 de milioane de euro, va aduce aproximativ 2.000 de locuri de munca. Atat de multe a creat si Nokia atunci cand s-a instalat la Jucu.