Incepand din 2013, la fabrica de la Blaj vor fi produsi senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit destinati industriei auto, a anuntat compania intr-un comunicat.

Lucrarile de constructie vor incepe in primavara anului 2012, iar pe noua suprafata construita, de circa 21.000 de metri patrati, vor fi create pana in 2013 aproximativ 300 de noi locuri de munca.

Pana in 2020, numarul angajatilor implicati in productia de senzori de turatie a rotilor si senzori de turatie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000.

Noua unitate de productie va apartine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Sasiului din cadrul Bosch, care produce componente si sisteme de siguranta auto pasiva si activa, dar si sisteme de asistare a soferului. Divizia dispune de peste 35 de centre la nivel mondial si are circa 16.000 de angajati.

Pana in prezent, Bosch Rexroth a produs la Blaj tehnica liniara utilizata in ingineria mecanica, iar unitatea de productie functioneaza din 2007. In prezent, in Blaj isi desfasoara activitatea circa 580 de angajati.

Grupul Bosch este prezent in Romania in alte doua locatii. In Bucuresti, Bosch detine o firma de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara opereaza un centru de comunicare. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

Consiliul Judetean Cluj a semnat in februarie un contract cu Bosch pentru deschiderea unei fabrici de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu. Acordul prevede o durata de concesiune a terenului din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu de 49 de ani.