"Consiliul Judetean Cluj va analiza, miercuri, intr-o sedinta extraordinara, contractul cu compania Bosch, iar dupa aprobare, sa fie semnat vineri. Contractul prevede, pe langa aspectele tehnice care tin de secretul economic al companiei, si clauze care vor fi publice, legate de teren, raporturile contractuale dintre parti, durata investitiei, perioada de realizare si consecintele in cazul in care investitiile nu se vor face in termenul stabilit si la parametri conveniti. In cazul in care relatiile contractuale se incheie din diferite motive, a se vedea cazul Nokia, se prevad posibilitati prin care CJ Cluj sa poata fi despagubit", a declarat  Alin Tise, citat de corespondentul Mediafax.

Contractul mai prevede ca Bosch va achita catre SC Tetarom SA, pentru cele 21,5 hectare de care dispune, o taxa de concesiune de 0,1 euro pe metru patrat, adica 21.500 de euro pe an.

Contractul dintre CJ Cluj si Bosch prevede o durata de concesiune a terenului din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu de 49 de ani.

Grupul german estimeaza ca investitia va asigura, intr-o prima faza, peste 300 noi locuri de munca, scrie Mediafax.

"Compania are si posibilitatea de a cumpara terenul de la Jucu, dar daca Bosch vrea sa il revanda, atunci diferenta revine CJ Cluj intrucat afacerea perfectata nu are ca scop obtinerea de profituri din plus-valoarea adusa unui teren, ci terenul este pus la dispozitie la un pret avantajos pentru a stimula o investitie si a crea locuri de munca", a mai spus Tise.

Grupul Bosch este prezent in Romania din anul 1994 si detine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distributie de echipamente si piese auto), BSH Electrocasnice (import si distributie de electrocasnice marca Bosch si Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de masini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth Romania de la Blaj si centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timisoara.