Miercuri, miliardarul George Soros a dezvaluit printr-o declaratie de avere ca si-a luat masuri de precautie privind riscurile unui dezechilibru financiar cauzat de fluctuatia aurului.

Intr-o scrisoare adresata clientilor companiei, Ric Deverall, de la Credit Suisse, prognozeaza ca valoarea aurului va scadea la 1.100 de dolari anul acesta, urmand sa ajunga la 1.000 de dolari in urmatorii cinci ani.

Iata ce a decarat Deverell, citat de agentia de presa Bloomberg: “Aurul se va prabusi. Nevoia de a cumpara aur pentru a pastra bunastarea personala a scazut si posibilitatea unei inflatii in urmatorii trei ani este si ea diminuata. Cand pretul aurului este in urcare, pare o idee buna sa cumperi cat mai mult. Dar cand acesta scade, niciuna dintre bancile centrale nu va incerca sa redreseze situatia.”

Declaratiile acestuia sosesc ca un raspuns la discutiile din ultima perioada privind rezervele de aur ale bancilor centrale. Potrivit ultimului raport al Consiliului Mondial pentru Aur, bancile au cumparat in jur de 109 tone de aur in primul trimestru, al saptelea consecutiv in care fac asemenea achizitii.