Indicele BET Plus, de referinta, a crescut cu 0,8%, iar BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a urcat cu 0,9%. BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine.

Valoarea schimburilor cu actiuni a ajuns la 35,8 milioane de lei (8,1 milioane de euro) pana la ora 14:00, cu aproape 40% din rulaj provenind din transferuri de tip deal, realizate de investitori prin negociere directa.

Actiunile Electrica (EL) au atins un maxim in prima parte a zilei, dupa operatiuni in valoare de 8,2 milioane de lei, reprezentrand aproape un sfert din lichiditatea pietei. Cotatia companiei a crescut cu 0,8%, la 11,47 lei, pana la ora 14:00, pentru ca in urmatoarea jumatate de ora sa atinga pragul de 11,5 lei.

Schimburi mai ridicate in piata principala au consemnat si actiunile Fondul Proprietatea (FP), cu 5,8 milioane de lei. Pretul pe bursa al titlurilor companiei a crescut cu 0,6%.

Sectorul energetic, cu indicele BET NG in urcare cu 1%, a sustinut avansul pietei, in timp ce BET FI, compus din SIF-uri si Fondul Proprietatea, a crescut mai lent, cu 0,4%.

La evolutia generala pozitiva au contribuit semnificativ si actiunile companiei OMV Petrom (SNP), cu un avans de 1,4% fata de ziua anterioara. Investitorii au derulat operatiuni in valoare de 1,6 milioane de lei cu titlurile producatorului de petrol si gaze.

Indicele extins BET XT a crescut cu 0,8%, iar BET BK a urcat cu 0,7%.BET XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.