Titlurile Electrica se tranzactionau la 11,06 lei la jumatatea sedintei bursiere, dupa ce vineri au inchis in urcare cu 2,27%, la 11,25 lei.

Electrica a realizat cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in Romania, prin care a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro). Statul roman a transferat astfel catre investitori privati pachetul majoritar de 51% din actiunile companei.

Indicele de referinta al Bursei, BET Plus, a scazut cu 0,52% pana la ora 14:00. BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni de pe piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si actiunilor companiilor straine.

Indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a coborat totodata cu 0,49%. Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborat cu 0,45% in prima parte a sedintei de luni. Indicele BET-NG, al titlurilor din sectorul energiei, a scazut cu 0,75%.

Investitorii au tranzactionat in prima jumatate a zilei pe platforma BVB actiuni de 13,88 milioane lei (3,16 milioane euro), rulaj asigurat de Electrica si alte cateva actiuni lichide.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,5%, iar indicele extins BET-BK cu 0,68%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, printre care titlurile bancii austriece Erste (EBS), SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Bursele vest-europene au scazut usor in prima parte a sedintei de luni, investitorii reevaluand preturile actiunilor dupa cea mai buna saptamana incepand cu luna martie.