Managerii pentru stabilizarea actiunilor Electrica, Raiffeisen si Citigroup, au cumparat 2% din titlurile companiei, in valoare de 76 mil. lei
Directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, la prima sedinta de tranzactionare a actiunilor Electrica.
Managerii pentru stabilizarea actiunilor Electrica (EL), Raiffeisen si Citigroup, au cumparat in perioada in care au intervenit pentru consolidarea pretului titluri reprezentand 2% din numarul total de actiuni al companiei, cu o valoare estimata la cotatia de listare de circa 75,8 milioane lei, potrivit Mediafax.
Raiffeisen si Citigroup si Citigroup au avut la dispozitie fonduri de 92,6 milioane de lei, din suma totala de aproape 2 miliarde de lei atrasa de Electrica prin cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata pe piata romaneasca. Electrica a fost listata concomitent la Londra prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR).
Cei doi manageri au cheltuit o suma mai redusa de 75,8 milioane de lei, intrucat interventiile au fost facute, in principal, la preturi mai mici fata de valoarea de listare. Actiunile Electrica au inregistrat cea mai scazuta cotatie de pana acum pe parcursul sedintei din 14 iulie, de 10,72 lei/actiune.
Raiffeisen, manager pentru bursa de la Bucuresti, si Citigroup, pentru piata de la Londra, au derulat tranzactii pentru sustinerea pretului in intervalul 8 iulie - 22 iulie. Perioada de stabilizare a actiunilor distribuitorului de electricitate a inceput la 4 iulie si s-a incheiat la 1 august.
In acest interval, Raiffeisen a cumparat 5,2 milioane de actiuni (in valoare de 57,2 milioane de lei la pretul de listare) pe bursa de la Bucuresti, iar Citigrooup 421.000 de GDR-uri (in valoare de 5,75 milioane dolari - 18,58 milioane lei la pretul de listare) la Londra. Pretul din oferta al actiunilor s-a situat la 11 lei/titlu, iar cel al GDR-urilor la 13,66 dolari/unitate.
Actiunile Electrica au inchis in scadere cu 0,8%, la 10,91 lei/titlu sedinta de vineri, la finalul careia au iesit din perioada de stabilizare a pretului. Actiunile distribuitorul de electricitate au scazut si joi, dar au inchis sedinta la 11 lei, dupa ce au crescut miercuri cu 0,82%, la 11,01 lei/actiune, peste pragul de listare pentru prima data incepand din 9 iulie.
Electrica a debutat pe bursa pe 4 iulie, dupa cea mai mare oferta publica derulata vreodata pe piata romaneasca, prin care compania a atras 1,95 miliarde lei (444 milioane euro) transferand catre investitorii privati participatia majoritara.
Oferta publica initiala a Electrica a fost intermediata de Raiffeisen Bank SA, Citigroup Global Markets Limited, Societe Generale, BRD si Swiss Capital.
Pe acelasi subiect: