"Nu voi vinde nicio actiune din cauza atacurilor de la Paris", a declarat Warren Buffett, denumit si oracolul din Omaha pentru capacitatea sa de a alege actiunile cu potential de crestere.  

Intrebat daca aceste atacuri ar putea amana o decizie a Rezervei Federale pe majorarea dobanzii de referinta, pe care o analistii o asteapta pentru decembrie, Buffett a replicat ca "nu facem nimic pe baza a ceea ce credem ca Fed sau piata va face in urmatoarele sase luni".  

Separat, conglomeratul Berkshire Hathaway al lui Warren Buffett, a dat luni publicitatii un comunicat catre SEC care arata situatia detinerilor sale la finele celui de al treilea trimestru. Astfel, Berkshire Hathaway Inc. si-a redus participatiile la banca de investitii Goldman Sachs Group Inc. si grupul de distributie Wal-Mart Stores Inc. dar si-a majorat-o la International Business Machines Corp.  

La 30 septembrie 2015, Berkshire Hathaway detine mai putin de 11 milioane actiuni Goldman Sachs, in scadere fata de 12,6 milioane la 30 iunie.

De asemenea, participatia detinuta de Berkshire Hathaway la Wal-Mart a scazut pana la 56,2 milioane actiuni, de la aproximativ 60,4 milioane la finele T2.

In schimb, Berkshire Hathaway a informat ca in T3 a achizitionat 1,5 milioane actiuni IBM, ceea ce i-a majorat participatia pana la 81 milioane actiuni IBM, un pachet cu o valoare de 11,75 miliarde dolari.  

In ultimii 50 de ani, Berkshire a cumparat mai multe zeci de companii in diferite sectoare, variind de la asigurari la companii de transport feroviar in conditiile in care Warren Buffett recomanda diversificarea investitiilor in afaceri capabile sa asigure o crestere constanta a veniturilor pe termen lung.