Inditex, care detine Zara, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti si Pull&Bear, a inregistrat un profit net de 521 milioane de euro.

Cifra de afaceri a crescut cu 17%, pana la 4,37 miliarde de euro, in timp ce profitul operational a crescut cu 22%, pana la 895 de milioane de euro. 

In ultimii cinci ani, Inditex a deschis, in medie, peste 400 de magazine anual si a ajuns la o retea de 6.746 de magazine in 88 de tari. Cu toate acestea, Europa este responsabila pentru doua treimi din vanzarile Inditex. 

Dolarul american s-a apreciat cu 25% in raport cu euro in T1, in timp ce yuanul chinezesc s-a apreciat cu 24%, iar yenul japonez cu 7,3% in raport cu moneda europeana. Aprecierea valutelor a crescut veniturile inregistrate de Inditex, pe aceste piete la convertirea lor in euro, transmite Agerpres.

Cresterea cu 27% a valorii actiunilor Inditex a dus la cresterea averii actionarului majoritar, miliardarul spaniol Amancio Ortega, la 71 de miliarde de dolari, devansandu-l pe Warren Buffett si ocupand locul al doilea, dupa Bill Gates, in topul celor mai bogati oameni ai lumii. 

In Romania, la finele anului trecut, reteaua Inditex era formata din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Massimo Dutti.