Cinci sfaturi pentru finantele tale, de la Warren Buffett, citate de Business Insider:

1. Stai departe de Bitcoin

Aversiunea lui Buffett fata de Bitcoin este cunoscuta, asa ca acest prim sfat nu ar trebui sa surprinda. Buffett refuza sa investeasca in tot ceea ce nu cunoaste bine. Dar marea problema cu Bitcoin nu este ca reprezinta o investitie tech, in care el nu crede, ci faptul ca nu e deloc o investitie, pentru ca nu are nicio valoare. "Stai departe de ea. Practic, e un miraj", a declarat Buffett, anul acesta, intr-un interviu la CNBC.

2. Invata cum sa citesti situatiile financiare

Buffett: "Luati cat se poate de multe cursuri de contabilitate. Aceasta este "limba" afacerilor. Anii ce urmeaza vor fi mult mai confortabili pentru voi"

3. Focus pe economisire, nu pe ideea de a ne imbogati rapid

Buffett: "Ei bine, eu cred ca cea mai mare greseala este aceea de a nu invata sa economisesti in mod corespunzator si la timp. Economisirea trebuie sa devina un obicei".

4. Cand pretul actiunilor cade, cumpara, nu vinde

Buffett: "Imi place sa cumpar cand pretul unor actiuni in care cred se duce in jos. Cu cat se duce mai mult in jos, cu atat imi place mai mult sa cumpar. Nu stiu sa-ti spun ce va face piata maine, dar stiu cum sa aleg business-uri rezonabile pe care sa le detin cat mai mult timp".

5. Inceteaza a mai pretinde ca esti un expert

"Daca nu investesti in lucruri pe care le cunosti, inseamna ca doar joci la noroc ", a declarat Buffett. Este unul dintre motivele pentru care nu investeste sau nu mai vrea sa investeasca in ceea ce inseamna tehnologie, aur si companii aeriene. "Cand vi se promit profituri rapide, spuneti repede NU".