"Vom participa prin garantii. Este o crestere de 15 miliarde euro a datoriilor noastre de acum pana in 2014", a afirmat Fillon.

Cresterea datoriei accentueaza riscul ca guvernul francez sa-si depaseasca tintele privind datoria publica. Pentru sfarsitul anului viitor, executivul estimeaza o datorie publica de 86,9% din PIB.

Liderii zonei euro au incheiat joi un acord promovat de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, prin care Grecia va primi finantare externa de 109 miliarde euro de la UE si FMI, la care se adauga o contributie de circa 50 miliarde euro a creditorilor privati ai statului elen in perioada 2011-2014.

Grecia, salvata de UE. Urmeaza ruleta ruseasca sau cea belgiana?

Bursele au atins maximul ultimelor doua saptamani. Euro si petrolul, cotatii in crestere dupa acordul pentru Grecia

"Niciunui stat din zona euro nu i se va permite sa intre in default, datorita solidaritatii zonei euro. Cuplul franco-german a jucat inca odata un rol cheie in gasirea solutiilor potrivite la criza", a aratat premierul francez.

Fillon a aratat ca, desi contributia Frantei la acord va creste datoria de stat, impactul nu va fi resimtit de finantele publice franceze si guvernul va respecta tintele privind deficitul bugetar.