Intrebat daca au existat discutii "in culisele negocierilor", legate de o posibila reducere a datoriei, Varoufakis a spus ca da. El i-a numit insa pe ministrii de finante  din zona euro "parteneri divergenti".

Acestia sunt "partenerii guvernati de frica cei care au provocat criza si "solutia" la criza, despre care intreaga lume stie, de fapt, ca este instabila si tinde sa duca la noi probleme", a declarat Varoufakis, transmite Agerpres.

Ministrul elen a tinut sa atentioneze ca, "daca zona euro nu se va schimba, ea va muri", adaugand ca nicio tara, nu doar Grecia, nu ar fi trebuit sa se ralieze unui sistem monetar comun si inegal". 

"Un lucru este sa spui ca noi nu trebuia niciodata ca ne raliem zonei euro si altceva este sa spui ca va trebui sa iesim din ea", a adaugat el, constient ca a face un pas inapoi acum ar duce la o "situatie proasta si imprevizibila". 

Varoufakis a reiterat ca se afla in continuare la conducerea echipei de negocieri a Greciei, in pofida remanierii acestei echipe, a carei coordonare a fost delegata profesorului de economie Euclides Tsakalotos.

Grecia nu a mai obtinut niciun ban de la creditorii sai, din toamna 2014, si depinde de deblocarea partii ramase din fondul de salvgardare promis de FMI si UE, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata si o eventuala iesire din zona euro.  Guvernul Tsipras continua insa sa respinga exigentele Eurogrupului.