Comisia Europeana a recomandat la sfarsitul lunii mai incetarea procedurii de deficit excesiv impotriva mi multor state, intre care si Ungaria, iar decizia finala, considerata formala, va fi luata saptamana aceasta de ministrii de Finante din UE, potrivit Mediafax.

Taxa pe tranzactiile financiare cu numerar, precum retragerile de bani, va fi dublata, la 0,6%, in timp ce pentru transferurile intre conturile bancare va urca de la 0,2% la 0,3%, a anuntat, luni, ministrul Economiei, Mihaly Varga.

Redeventa miniera va creste de la 12% la 16%, iar contributia la asigurarile de sanatate, de 6%, se va aplica si veniturilor din dobanzi si castigurilor de capital.

Guvernul a introdus la mijlocul anului trecut o noua versiune a taxei pentru companiile telecom. Aceasta prevedea ca operatorii de telefonie mobila si fixa sa achite 2 forinti (0,7 eurocenti) pe minut de convorbire si 2 forinti pentru fiecare SMS/MMS. Plafonul taxei a fost stabilit la 400 de forinti (1,4 euro) pe numar pentru apelanti persoane fizice si la 1.400 de forinti (4,8 euro) pe numar pentru alte tipuri de abonati.

Varga a anuntat ca taxa telecom va creste la 3 forinti (1 eurocent) pe minut si SMS/MMS, iar plafonul acesteia pentru numerele detinute de companii va fi de 5.000 de forinti (17,2 euro).