Potrivit expertilor in domeniu, nestemata care valoreaza cel putin 10 milioane de dolari ar putea aduce companiei Petra Diamonds profituri insemnate. 

Diamante asemanatoare, gasite recent in mina Cullinan, au fost vandute la preturi foarte mari, iar Petra Diamonds, care opereaza si in Botswana si in Tanzania, se asteapta ca acest diamant albastru sa starneasca interesul colectionarilor. 

Mina Cullinan, aflata la nord-est de Pretoria, a produs sute de diamante mari si este celebra pentru productia de astfel de pietre albastre. 

Un diamant albastru asemanator, de 26,6 carate, a fost descoperit in aceeasi mina in mai 2009. Dupa ce a fost slefuit, a fost vandut cu aproape 10 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's. Noul sau proprietar l-a botezat "Star of Josephine". 

Un altul provenind tot din mina Cullinan a fost achizitionat cu 10,8 milioane de dolari in 2012 si a stabilit un nou record mondial de pret pe un carat. 

In 1905, renumitul Star of Africa - al doilea diamant ca marime din lume - a fost descoperit in aceeasi mina. Avea forma de para, 530 de carate si a fost oferita regelui Edward al VII-lea, intrand astfel in proprietatea coroanei britanice.