Oracle este ultima dintr-un şir de firme de tehnologie care pleacă din Silicon Valley, după ce pandemia de COVID-19 a declanşat o tranziţie generală spre munca la distanţă, astfel încât companiile au decis să elimine dezavantajele ridicate de costurile operaţionale mari şi taxele ridicate din statul California.

Angajaţii pot alege dacă vor să lucreze de acasă în sistem part-time sau full-time, a informat Oracle, într-un document trimis organismelor de reglementare.

"Credem că această mutare pune Oracle în cea mai bună poziţie pentru creştere şi oferă angajaţilor noştri o mai mare flexibilitate cu privire la de unde şi cum vor să muncească", a precizat Oracle, potrivit Agerpres.

La începutul acestei luni, Hewlett Packard Enterprise, o companie care s-a separat de gigantul Hewlett Packard, a anunţat că îşi mută sediul central din California în Texas.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, patronul constructorului de automobile electrice Tesla Inc, Elon Musk, a declarat că a plecat în Texas din California. Miliardarul din Silicon Valley a spus că s-a mutat pentru a se concentra pe noua fabrică de automobile electrice Tesla şi pe activităţile companiei spaţiale SpaceX.

Texasul i-ar putea oferi unele avantaje fiscale lui Musk, al doilea cel mai bogat om din lume. Statul Texas nu percepe taxă pe venitul personal, în timp ce California are unele dintre cele mai mari taxe, între statele americane.

Oracle are o prezență importantă și pe piaţa din România.