Musk a confirmat mutarea în timpul unui interviu acordat redactorului şef al Wall Street Journal, Matt Murray.

Cele două lucruri importante pe care le voi face sunt dezvoltarea Starship în sudul Texasului...iar apoi noua mare fabrică din SUA a Tesla”, a declarat şeful Tesla, în vârstă de 49 de ani, potrivit News.ro.

Musk a adăugat că nu mai era necesară foarte mult prezenţa sa în California.

Texasul i-ar putea oferi unele avantaje fiscale lui Musk, al doilea cel mai bogat om din lume. Statul Texas nu percepe taxă pe venitul personal, în timp ce California are unele dintre cele mai mari taxe, între statele americane.

Antreprenorul declarase recent că va petrece mai mult timp şi în Germania, unde Tesla îşi construieşte fabrica europeană, la marginea Berlinului.

Fabrica din Texas urmează să construiască două vehicule extrem de importante pentru Tesla: pick-up Cybertruck şi o semiremorcă electrică.

În ultimii 20 de ani, Musk a locuit preponderent în Los Angeles, dar a călătorit regulat la principala fabrică Tesla de lângă San Francisco.

Musk a intrat în conflict cu autorităţile din California, în această vară, din cauza planurilor sale de a relua producţia la fabrica Tesla, oprită anterior din cauza coronvirusului.

În urma neînţelegerilor dintre Tesla şi comitatul Alameda, oficiali din state precum Texas, Nevada, Georgia, Utah şi Oklahoma au încercat să îl atragă pe Musk să ia în considerare statul lor pentru a transfera actuala fabrică sau pentru construcţia unei fabrici noi, promisă de companie.

În conflictul dintre Musk și autoritățile locale a intervenit și preşedintele Donald Trump, care a cerut statului California, pe Twitter, să permită Tesla să îşi reia activitatea la fabrica sa de automobile electrice, susţinându-l pe directorul general al companiei.