Cumparatorii pot alege dintr-o gama larga, pornind de la castele din secolul al doisprezecelea pana la unele de secol nouasprezece, iar momentul achizitiei este cum nu se poate mai bun, intrucat costul imprumuturilor ipotecare in Franta a scazut, iar bancile frantuzesti sunt gata sa-i finanteze pe cei interesati sa devina proprietari de castel.

Preturile incep de la un pic peste o jumatate de milion de euro pentru un castel mai mic, cum ar fi unul din Tam-et-Garonne, din sud-vestul Frantei, si merg pana spre 4,5 milioane de euro pentru un castel din apropiere de Paris.

In ciuda starii economiei mondiale, sunt inca destui cei care cauta un castel, fie si numai din dorinta de a arata ca nu au fost afectati de recesiune.

Viitorul castelan isi poate alege chiar si vecinii, dat fiind ca in mod traditional cumparatorii dintr-o tara prefera o zona anume. Britanicii cauta, de regula, zona rurala, in timp ce rusii sau alti cumparatori din categoria celor foarte bogati aleg castele in zona Coastei de Azur sau in Provence.

Vezi cum arata cel mai scump castel scos la vanzare in Franta pe www.businessmagazin.ro!