Daca ai un buget mai restrans atunci poti sa-ti petreci Craciunul la castelul Sturza din Miclauseni, situat intr-o padure, la 65 de kilometri de Iasi, o vacanta de trei stele te va costa 349 de lei. In acesti bani este inclusa si cina festiva.

In ceea ce priveste Revelionul, poti petrece noaptea dintre ani la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Astfel, pentru un sejur de 4 nopti de cazare cu demipensiune, in perioada 28 decembrie - 1 ianuarie, vei plati 650 de lei de persoana. Vei fi cazat la un hotel de trei stele, la doar cateva minute de castel.

In anii trecuti, costul unor astfel de oferte era si cu 10-20% mai mare.

Sarbatori la castele scotiene

Daca insa vrei sa vizitezi castele scotiene, atunci vei scoate din buzunar 329 de euro pentru 3 nopti de cazare.

Atentie insa, costul vacantei va fi mai mare pentru ca se adauga si biletul de avion, care poate depasi 250 de euro de persoana, cu tot cu taxe de aeroport. Si asta daca nu-ti faci rezervare din timp.

Si la Thornbury Castle poti petrece Craciunul, insa pretul unei nopti de cazare este piperat - 340 de lire pe noapte de persoana, pentru un sejur de doua sau trei zile.

Pretul include insa cazarea, mancarea si cina de Craciun. Va puteti bucura si de imprejurimile castelului si de o cina regala.

Inchiriaza un castel

Daca ai 10.000 de lire si vrei sa faci un cadou pretios, la propriu si la figurat, atunci poti inchiria un castel cu totul. In pret este inclus micul dejun regal.