Din pacate, chit ca sunt impunatoare, specialistii de pe piata imobiliara cred ca preturile sunt comparabile cu cele de pe Valea Loarei, cu precizarea ca domeniile noastre, spre deosebire de cele ale francezilor, sunt lasate in paragina.

Sangele albastru si clasa nu se pot cumpara. Insa castelele in care au stat pe timpuri oameni de vita nobila isi pot schimba oricand proprietarul.

Din pacate, preturile nu sunt cele corecte, potrivit agentilor imobiliari.

De exemplu, desi este in paragina, conacul Huszar din Reghin a fost scos la vanzare pentru 1.600.000 de euro. Dar valoarea lui reala e in jur de 700-800.000 de euro.

Cu mare indulgenta, spun agentii imobiliari.

Tot in judetul Mures, in localitatea Dumbravioara, alt castel isi asteapta clientii care intarzie sa apara.

Pentru cele sapte corpuri de cladire si cele 15 hectare de teren, urmasii grofului Teleki cer 1.300.000 de euro, desi specialistii considera ca valoarea reala ar fi de cel mult 550.000 de euro.

Aceeasi situatie este si in judetul Bihor, unde o companie petroliera a scos la vanzare un domeniu, aflat la 70 de kilometri de Oradea.

Pentru Castelul de la Balc, intins pe 7.200 de metri patrati si padurile care il inconjoara, proprietarii viseaza sa ia un milion de euro. Autoritatile locale l-ar cumpara, dar nu au bani.

Doar in Bihor si in Mures sunt in acest moment aproape 15 castele de vanzare.